Евангелие на болгарском языке | Евангелие прочети

Больше
7 мес 6 дня назад #181677 от Андрей Владимирович Афанасьев
Евангелието е един от най-централните термини в християнството и се отнася до добрата вест за Исус Христос. Думата "евангелие" произлиза от гръцката дума "εὐαγγέλιον", която означава "добра вест". Това е съобщението за избавлението, което Бог предлага чрез Сина Си Исус Христос.

Евангелието включва ученията и действията на Исус Христос, особено Неговата смърт на кръста и възкресението Му от мъртвите. Тези събития са основата за избавлението на човечеството и прощаването на греховете.

Евангелието не е само исторически факт, но и личен опит. То призовава всеки човек да повярва в Исус Христос и да Го следва. Това е призив към покаяние и приемане на прошката и вечния живот, който е възможен само чрез Исус Христос.

Евангелието е универсално послание, което е валидно за всички хора, независимо от възраст, пол, раса или култура. То е покана за живот в общност с Бог и водене на изпълнен живот.

Евангелието има и практическо значение в ежедневието на християнина. То призовава нас да се грижим безкористно за другите и да им служим. То ни призовава да търсим справедливост и мир и да се противопоставяме на несправедливостта и угнетението.

Евангелието е много повече от просто исторически факт или сбор от учения. То е живо послание, което е променило живота на милиони хора по света. То е послание на надежда, любов и избавление, което ни призовава да водим живот в общност с Бог и другите.

a5men5.blogspot.com

Модераторы: Тарас